Willy Vandersteenwandeling

Willy Vandersteen was een geboren en getogen Antwerpenaar, maar vanaf 1966 werd hij eveneens een Kalmthoutenaar. Hij woonde en werkte in Heide tot aan zijn dood in 1990. Ook de beroemde Studio Vandersteen is er vanaf 1966 gevestigd.
Stof genoeg voor een unieke rondleiding in het dorp Heide, waarbij leven en werk van de 'Breugel van het beeldverhaal' (woorden van Hergé) wordt verteld.

De gids geeft een kort overzicht van zijn vele stripverhalen. Waar mogelijk bezoeken we de plaatsen die uitgebeeld worden in Suske en Wiske albums. Zo stopt de gids bijvoorbeeld bij het huis van Dr. Krimson. Vooral in 'De Belhamelbende' en 'Het Rijmende Paard' wordt Heide op verschillende bladzijden mooi in beeld gebracht.

Ook zijn huis, nu het Suske en Wiske Museum, is een bezoekje waard. Als extraatje licht de gids andere wetenswaardigheden van Heide toe: het ontstaan van het dorp, het ontstaan van het toerisme begin vorige eeuw, de steenbakkerijen, De Withoef en het Missiehuis.

Deze wandeling is voornamelijk gericht op volwassenen.

Willy Vandersteenwandeling

6 km - 7.500 stappen - 3 uur

Startplaats

Station Heide
Heidestatieplein 2, Kalmthout

Aanvraag Toeristische Gids

Wil je Kalmthout graag ontdekken in groep en met een toeristische gids? Dat Kan!
Onze ervaren gidsen loodsen je graag mee naar de mooiste 'hidden gems' en trakteren je op boeiende weetjes en sappige verhalen.

*Opgelet: bedrijven die een factuur willen, dienen de betaling onmiddellijk uit te voeren met vermelding 'factuurbetaling voor gidsbeurt'. Vergeet dus zeker je factuurgegevens niet in te geven! Indien er op voorhand geen betaling ontvangen/betalingsbewijs wordt, kunnen we helaas geen gids reserveren.