Arboretum Kalmthout

Arboretum Kalmthout is een wonderlijke plek. Elk seizoen zie je iets nieuws. De winter is een bijzondere periode, dan bloeien de toverhazelaars, de grootste verzameling van Europa ontdek je hier in Kalmthout! Ongeacht koude of sneeuw zorgen ze voor unieke, zoet geurende bloemen in warme kleuren.

In de herfst tonen ze samen met de Japanse esdoorns een prachtig kleurenspektakel. In de lente bloeien kerselaars en appelaars volop, een wolk van bloesems! In de zomer trekt vooral de vlindertuin de aandacht. Kinderen kunnen dan deelnemen aan een speurtocht. Ze zijn dol op de grote vijver en de bonsais. Uitrusten doe je op één van de vele banken of op het terras van de cafetaria.

Plantendagen 

Het voor- en najaar zijn ideale plantseizoenen. Tijdens de plantendagen van Arboretum Kalmthout -de oudste plantenbeurs van België - ontmoet je in één keer de allerbeste plantenkwekers uit België en omstreken.

Elk brengen ze een variatie aan bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten en zijn ze specialist binnen hun aangeboden sortiment. Aan hun standen krijg je praktische tips en professioneel tuinadvies. De plantendag is een niet te missen evenement voor iedere bloem- en plantenliefhebber!

Feel Good Garden

Arboretum Kalmthout werd in 2021 en 2022 verkozen tot 'RHS Partner Garden of the Year 2021 – Overseas Finalist'. Daarmee werd het Arboretum gekozen uit meer dan 200 tuinen van het vaste Europese land. 

Het Arboretum Kalmthout is door de Britse Royal Horticultural Society bekroond als beste buitenlandse tuin van het Europese vaste land. Dit is één van de meest toonaangevende organisaties in de wereld als het gaat over tuinen en tuinieren. Arboretum Kalmthout krijgt voor het tweede jaar op rij de publieksprijs voor "Feel Good Garden", omdat ze extra inspanningen leveren om hun bezoekers op een aangename manier de tuin te laten bezoeken.

Arboretum Kalmthout

Heuvel 8 
2920 Kalmthout

Contact

```