24 uur in Kalmthout

Aankomen in Kalmthout en meteen de natuur induiken? Dat kan via de pittoreseke treinstations van Heide en Kalmthout. Spring even binnen bij Visit Kalmthout, haal je wandelinformatie op en laat je verwonderen door de prachtige natuur.

Arboretum Kalmthout

Arboretum Kalmthout is een wonderlijke plek. Elk seizoen zie je iets nieuws. De winter is een bijzondere periode, dan bloeien de toverhazelaars, de grootste verzameling van Europa ontdek je hier in Kalmthout! Ongeacht koude of sneeuw zorgen ze voor unieke, zoet geurende bloemen in warme kleuren.

In de herfst tonen ze samen met de Japanse esdoorns een prachtig kleurenspektakel. In de lente bloeien kerselaars en appelaars volop, een wolk van bloesems! In de zomer trekt vooral de vlindertuin de aandacht. Kinderen kunnen dan deelnemen aan een speurtocht. Ze zijn dol op de grote vijver en de bonsais. Uitrusten doe je op één van de vele banken of op het terras van de cafetaria.

Tip: start je dag goed met een lekker ontbijt of heerlijke lunch bij Rozantiek.

Kalmthoutse Heide

Laat je verwonderen door de Kalmthoutse Heide, waar je getrakteerd wordt op een uitzonderlijk duinenlandschap. Uitgestrekte vennen en prachtige dennenbossen leveren buitengewone panorama's op die je haast nergens anders tegenkomt. De wisselwerking tussen schapenbegrazing, plaggen, potstallen en de omliggende landbouwgronden hebben de heide gevormd tot een bijzonder waardevolle toeristische beleving.

Tip: volg wandelpad Libel en geniet van een heerlijk 360° uitzicht over de Kalmthoutse Heide vanop de brandtoren. Sluit je dag af met een heerlijke maaltijd bij De Heihoeve. 

Moe na een dagje stappen? Ontdek een van de vele leuke adresjes in het ruime logiesaanbod van Kalmthout.