Wandelen in Kalmthout

Kalmthout is als landelijke gemeente dé ideale wandelgemeente in de regio Antwerpse Kempen. Je bereikt de gemeente eenvoudig met het openbaar vervoer of met de wagen. Zowel vanaf het station in Heide als in station Kalmthout kan je vertrekken op een ontdekkingstocht doorheen de heidegemeente. 

Het unieke aan Kalmthout is de variatie aan wandelgebieden. Zo zijn er de prachtige groene velden, maar in het Grenspark Kalmthoutse Heide waan je jezelf al snel op safari doorheen Afrika. Wist je trouwens dat Kalmthout drie uitkijkpunten telt? Je komt ze op verschillende wandelroutes tegen met de themawandelroutes. 

Veel wandelplezier! 

Kalmthoutse Heide

Laat je verwonderen door de Kalmthoutse Heide, waar je getrakteerd wordt op een uitzonderlijk duinenlandschap. Uitgestrekte vennen en prachtige dennenbossen leveren buitengewone panorama's op die je haast nergens anders tegenkomt. De wisselwerking tussen schapenbegrazing, plaggen, potstallen en de omliggende landbouwgronden hebben de heide gevormd tot een bijzonder waardevolle toeristische beleving.

Dit uitgestrekte heidegebied is de grote trots van Kalmthout. Het Grenspark Kalmthoutse Heide situeert zich aan beide zijden van de Belgisch-Nederlandse grens. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 6000 ha. Vooral de ecologische en cultuurhistorische waarden maken het gebied uniek en de moeite waard om te behouden. Bovendien is de Kalmthoutse Heide geklasseerd als 3*-stiltegebied! 

Ben je minder goed te been?

De Bug
Met deze terreinrolstoel kan je wandelpad Bos, Libel of Schaap volgen in de Kalmthoutse Heide, de voorste zwenkwielen zijn goed geschikt voor de vele zandpaden van de heide. 

Hiervoor kan je terecht bij Visit Kalmthout, we raden je wel aan om de 'De Bug' te reserveren via: visit@kalmthout.be of 03 666 61 01.

Cadweazle

Ga je liever elektrisch de heide in? 
Contacteer De Vroente via: devroente.omgeving@vlaanderen.be of 03 620 18 30.