Moeder Kee

Tijdens deze wandeling belicht de gids de Cambuus van Moeder Kee (Anna Cornelia Teysen), gelegen ergens in het centrale deel van de Kalmthoutse Heide, de driehoek Vossenbergen, Wilgenduinen en Cambuusduinen. Op het einde van de 19de eeuw werd daar ten behoeve van de zandgravers van de Vossenbergen een houten barak met stenen fundatie opgericht. Er was meer dan 150 man aan het werk. Na het beëindigen van de zandwinning wordt de Cambuus een toeristische trekpleister. Hier kwamen tal van kunstenaars logeren. Sommigen kochten nadien een buitenverblijf in Kalmthout.

Moeder Kee staat eigenlijk mee symbool voor de ontwikkeling van Heide. Met deze cultuurhistorische excursie brengt de gids het onvergelijkbare verhaal van één van de boeiendste pioniers van de Kalmthoutse Heide en bezoek je de site waar alles zich heeft afgespeeld.

Deze wandeling kan niet plaatsvinden tijdens het broedseizoen van 15 maart t.e.m. 30 juni.

Moeder Kee

8 km - 10 000 stappen - 3 uur

Startplaats

Visit Kalmthout
Putsesteenweg 131, Kalmthout

Aanvraag Toeristische Gids

Wil je Kalmthout graag ontdekken in groep en met een toeristische gids? Dat Kan!
Onze ervaren gidsen loodsen je graag mee naar de mooiste 'hidden gems' en trakteren je op boeiende weetjes en sappige verhalen. 

*Opgelet: bedrijven die een factuur willen, dienen de betaling onmiddellijk uit te voeren met vermelding 'factuurbetaling voor gidsbeurt'. Vergeet dus zeker je factuurgegevens niet in te geven! Indien er op voorhand geen betaling ontvangen/betalingsbewijs wordt, kunnen we helaas geen gids reserveren.