Histories op de Heide

De Kalmthoutse Heide is niet alleen inspirerend omwille van haar mooie natuur, maar was ook het decor waarin bijzondere mensen hun optreden maakten in zeer verscheidene gebeurtenissen. Vandaar ‘Histories op de Heide’, met markante verhalen over de gevaren rond haar bescherming en de strijd tussen stad en landbouw, over vluchtelingen en de sporen van oorlogen, over industrie op de heide en boeren die er vorm aan gaven, grote landeigenaren, kloosters met een missie, stropers, smokkelaars, herbergiers, schilders en dichters, waar mensen schoonheid en vermaak zochten, maar ook gezondheid en bestaansmiddelen.

Ontdek deze opmerkelijke verhalen om nog meer te kunnen genieten van de Kalmthoutse Heide.

Histories op de Heide

5 km - 6.250 stappen - 2.30 uur

Startplaats

Visit Kalmthout
Putsesteenweg 131, Kalmthout

Aanvraag Toeristische Gids

Wil je Kalmthout graag ontdekken in groep en met een toeristische gids? Dat Kan!
Onze ervaren gidsen loodsen je graag mee naar de mooiste 'hidden gems' en trakteren je op boeiende weetjes en sappige verhalen.

*Opgelet: bedrijven die een factuur willen, dienen de betaling onmiddellijk uit te voeren met vermelding 'factuurbetaling voor gidsbeurt'. Vergeet dus zeker je factuurgegevens niet in te geven! Indien er op voorhand geen betaling ontvangen/betalingsbewijs wordt, kunnen we helaas geen gids reserveren.