Fietswandeling Dennendaal - Kapellenbos

Combineer een overheerlijk fietstochtje met gids door de boomrijke dreven van Dennendaal en Kapellenbos met unieke cultuurhistorische anekdotes. Hoogtepunten van de rondleiding - door het residentiële zuiden van Kalmthout - zijn het Kunsthuis Ernest Albert, de villa van Willy Vandersteen, het huis van Dr. Krimson, het Missiehuis (ooit het centrum van zeer vooruitstrevende, moderne religieuzen) en het kapelletje van Muls.

De gids wijst je op talrijke voormalige cafeetjes en hotelletjes langs de Kapellensteenweg en pakt uit met boeiende verhalen zoals die van Villa Walden en van de moord op Steinman in Villa Phenixpark. Ook vergeten steenbakkerijen, de exclusieve golf (bijna de oudste van het land), Villa Altol (een voormalig joods vakantiecentrum) en de Bevrijding van eind 1944 hebben hun eigen verhaal. Tot slot worden een heleboel markante straatnamen verklaard.

Fietswandeling Dennendaal - Kapellenbos

Ongeveer 15 km - 2 uur

Startplaats

Station Heide (breng je eigen fiets mee)
Heidestatieplein 2, Kalmthout

Aanvraag toeristische gids

Wil je Kalmthout graag ontdekken in groep en met een toeristische gids? Dat Kan!
Onze ervaren gidsen loodsen je graag mee naar de mooiste 'hidden gems' en trakteren je op boeiende weetjes en sappige verhalen.

*Opgelet: bedrijven die een factuur willen, dienen de betaling onmiddellijk uit te voeren met vermelding 'factuurbetaling voor gidsbeurt'. Vergeet dus zeker je factuurgegevens niet in te geven! Indien er op voorhand geen betaling ontvangen/betalingsbewijs wordt, kunnen we helaas geen gids reserveren.